Potvrđeno iz policije

Kolindin vozač kriv za nesreću, udario u auto u kom je bilo i dijete

  • 12.12.2019. 15:10

Vozač autobusa hrvatske predsednice i kandidatkinje za novi mandat, Kolinde Grabar-Kitarović, odgovoran je za saobraćajnu nezgodu koja se u utorak dogodila u Malom Bukovcu.

Do nesreće je došlo kada je autobus zakačio putnički automobil u kom je bilo i dijete, a potom produžio dalje kao da se ništa nije dogodilo. Srećom, povređenih nije bilo.

Kako su iz policije rekli, vozač autobusa je odgovoran za nesreću.

"Nesreća se dogodila u utorak oko 18:45 sati u mjestu Mali Bukovec, a da nesreće je došlo jer se vozač Kolindinog autobusa nije kretao uz desni rub kolovoza", rekli su iz Policijske uprave krapinsko-zagorske za "Index.hr".

Kako je navedeno, policajci koji su bili u pratnji autobusa su odmah stali i obavljen je uviđaj na automobilu u koji je udaren, dok je autobus nastavio put dalje do Lobora.

Podsjetimo, u autobusu se nalazila i Kolinda Grabar-Kitarović koja je u Loboru imala predizborni skup.

Vlasnica vozila u koje je udario Kolindin autobus rekla je da je put bio veoma uzak i da ona nije imala gdje da se pomjeri.

- Na putu nije bilo prostora da bih mogla malo više desno da stanem. Sin i ja smo bili u autu i primijetili smo da povorka ide prema nama - ispričala je ona, dodajući da je auto ispred nje imao sreće i stao je ispred jedne porodične kuće.

- Stala sam iza tog automobila, pomjerila sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u jarak. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala zadnja vrata gde mi je dijete sjedilo. On je malo udario kolenom, boli ga pa mora na pregled kod hirurga - kazala je Soldo.

Pročitajte još:

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.