Igra riječi

Kolinda se pokajala zbog izjave da policija tuče migrante

14:55, 17.07.2019.
Izvor: Index.hr
Thumbnail
Šokantno priznanje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da hrvatska policija sprovodi nezakonitu nasilnu politiku prema migrantima, koje je izrekla u intervjuu za švajcarski SRF prošle nedjelje, postalo je i tema svjetskih medija.

Naime, Index se obratio kabinetu predsjednice s pitanjima stoji li predsjednica i dalje iza onoga što je rekla švajcarskom SRF, te kako komentariše činjenicu da svjetski mediji njene riječi tumače kao službeno priznanje nezakonitog postupanja hrvatske policije prema migrantima.

Nakon par sati stigao je odgovor iz kabineta predsjednice.

"Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih za pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija. Želim istaknuti kako hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU pri sprečavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema kršiteljima zakona primjenjuje u najmanjoj mogućoj mjeri koja je neophodna za zaštitu sigurnosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadataka".

Sigurnost je temeljni uslov stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim time jedna od mojih ključnih obaveza.

To su činjenice koje nikakve igre riječi, loši prevodi ili iz konteksta izvučeni dijelovi izjava ne mogu i neće promijeniti, navodi se u odgovoru predsjednice Grabar- Kitarović.