Novi gaf

Kolinda pozvala birače da na izborima zaokruže broj 1. Ona je broj 2

  • 29.12.2019. 13:14

Danas je na televiziji N1 trebalo biti održano sučeljavanje kandidata za predsjednika Hrvatske. Zoran Milanović se nije pojavio, ali se pojavila Kolinda Grabar-Kitarović, zato su pitanja postavljena samo njoj.

Za kraj je, trenutna predsjednica, imala kratko vrijeme da se obrati biračima.

Pozvala birače da zaokruže broj 1 - Milanovića

Tada ih je pozvala da glasaju na izborima i zaokruže kandidata pod brojem 1. Za pretpostaviti je da nije znala da je tako pozvala birače da glasaju za Zorana Milanovića, budući da je ona kandidat broj dva na izborima u drugom krugu.

"Dragi birači, pozivam vas da izađete na izbore 5. januara i date glas za Hrvatsku koja nastavlja proces rasta i razvoja, za Hrvatsku koja zna i može bolje, Hrvatsku koja je ponosna na svoje vrijednosti, koja ne osjeća kompleks manje vrijednosti u svijetu, nego je ravnopravan sagovornik. Pozivam vas da na listiću zaokružite broj 1, Kolinda Grabar-Kitarović", poručila je predsjednica biračima s N1.

Naime, kada se slažu glasački listići za drugi krug izbora, kandidati se ne stavljaju na popis abecednim redom, nego se redoslijed radi na osnovi broja glasova koje su dobili u prvom krugu.

Pošto je Milanović osvojio najviše glasova u prvom krugu, on je taj koji je kandidat broj 1 u drugom krugu.