Obišla granicu sa BiH

Kolinda objasnila odakle migrantima masnice: Šprajc se nakon izjave uhvatio za glavu

11:28, 05.07.2019.
Thumbnail
Dolazak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na granicu sa BiH pomno su zabilježile kamere, ali je jedna njena izjava natjerala na smijeh gledaoce.

Prilog u RTL Direktu sinoć je urednik i voditelj Zoran Šprajc najavio u svom stilu.

– Iz neslužbene predsjedničke kampanje koja se službeno ne događa kako predsjednicu ne bi omela u državnim poslovima, idemo sad u te državničke poslove, koje bi objava njene kampanje omela. Predsjednica Republike obišla je državni granicu s Bosnom i Hercegovinom i policajce koji njome patroliraju. U pratnji ministra Božinovića poručila je kako Hrvatska neće postati ‘hot spot’ za migrante. Takođe, smatra da žica nije rješenje za granicu s BiH, jer u njoj žive Hrvati. Da ne žive, onda se, valjda, ne bi protivila – zaključio je Šprajc.

Predsjedničini zaključci

Zanimljiva su bila i predsjedničina zapažanja.

– Ovo je danju teško prolaziti, a kamoli noću. Zato svaka čast hrvatskim policajcima – rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Potom je predsjednica razgovarala s interventnim policajcem Goranom Ivićem, koji joj je pojasnio kako se kreću ilegalni migranti.

Predsjednicu je zanimalo i imaju li pokušaja proboja danju, a na pitanje poznaju li migranti teren, Ivić je kazao: “Poznaju, a to što se oni organizuju i mi smo organizovani, pa tako i mi isto znamo teren”.

Predsjednica je uzvratila: “Bravo, odličan odgovor.”

Policijska brutalnost

Na kraju priloga Kolinda Grabar-Kitarović je zaključila nešto zbog čega je Šprajc osjetio potrebu da se, umjesto komentara, uhvati za glavu.

– Kad se neko provlači kroz ovaj teren onda je normalno da imaju ogrebotine, masnice i tjelesne ozljede. Dakle, razmišljajte o tome kad čujete svakojake priče da su naši policajci brutalni. Nisu, apsolutno vam garantujem to – zaključila je predsjednica.

Pogledajte reakciju popularnog voditelja.