Predsjednica Hrvatske

Kolinda: Ni Škoro ni Milanović mi nisu konkurencija

18:03, 02.12.2019.
Izvor: Tanjug
Aktuelna predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će sutra Državnoj izbornoj komisiji podnijeti potpise podrške svojoj kandidaturi a ako, kako kaže, prođe u drugi krug predsjedičkih izbora ni Miroslava Škoru ni Zorana Milanovića ne posmatra kao konkurenciju.

"Ne želim da ova kampanja bude svađa, nego sukobljavanje programa za ono što svako od nas želi i može realno da učini", rekla je Grabar Kitarović u intervjuu za Media servis.

Saglasna je da je tokom pet godina mandata imala propusta i grešaka, kao i, kako je rekla, svaki čovjek koji radi.

"Ako zakopate glavu u pijesak i ništa ne radite, nećete ni griješiti i to je najlakše. I to bi meni bilo najlakše. I meni bi bilo najlakše da sam kroz ovih pet godina išla kako ide voda na mlin", rekla je Grabar Kitarović.

Povodom objavljivanja fotografije generla Slobodana Praljka na društvenim mrežama povodom dvogodišnjice njegove smrti, rekla je:

"In memoriam jednom hrvatskom generalu i neću dalje da objašnjavam".

Podsjetila je da se radi o osuđenom ratnom zločincu.

"Neću dalje da objašnjavam. On se borio za prava hrvatskoga naroda, odslužio je ono za što je osuđen. Dogodilo se što se dogodilo. Veliki propust haškog suda. Neću to dalje komentarisati", rekla je Grabar Kitarović.