Položila vijenac

Kolinda Grabar Kitarović odala počast ubijenima u Jasenovcu

  • 13.04.2019. 18:47

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je položila vijenac u Spomen-području Jasenovac i odala počast žrtvama ubijenim u ovom ustaškom koncentracionom logoru.

Kitarovićeva je u knjigu utisaka napisala da polažući vijenac kao znak sjećanja na žrtve logora Jasenovac i stojeći u tišini uz Kameni cvijet izražava najdublji pijetet svim stradalima u tom logoru, saopšteno je iz kabineta predsjednika Hrvatske. 

"Neka ovo uvijek bude samo mjesto pijeteta, ali i mjesto koje će nas opominjati koliko je važno mlade naraštaje odgajati za mir, zajedništvo i solidarnost među ljudima i narodima. Prošlost ne možemo promijeniti, ali budućnost možemo graditi na bolji način, za ljepši i humaniji život svih ljudi u Hrvatskoj i širom svijeta", navela je Kitarovićeva. 

Ona je napomenula da Drugi svjetski rat u Hrvatskoj i "danas budi bolna sjećanja na brojna stradanja", prenose hrvatski mediji. 

U Spomen-području Jasenovac sutra će biti održana državna komemoraciji za žrtve ustaškog logora u Jasenovcu pod pokroviteljstvom hrvatskog parlamenta, ali Kitarovićeva neće prisustvovati tom događaju. 

Dan proboja logoraša iz Jasenovca juče su obilježili Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Koordinacija jevrejskih opština, Srpsko narodno vijeće i Savez Roma u Hrvatskoj "Kali sara". 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.