Ko je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana na kojeg je izvršen atentat?

  • 26.05.2020. 21:19

Radoje Zvicer iz Kotora, jedan je od vođa kavačkog klana, a večeras je na njega izvršen atentat koji je Zvicer pukom srećom preživio, ali je teško ranjen.

Zvicer je poznat javnosti kao opasan momak iz Crne Gore kojem su i suprugu pokušali likvidirati, a prije dvije godine pukom srećom je izbjegao hapšenje u velikoj akciji policije na Kosovu i Metohiji. Tada je dan prije hapšenja pobjegao iz Prištine.

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih, a iako se policija nadala da će i on biti uhapšen, u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je neposredno pred hapšenje uspeo da napusti mesto na kome je povremeno koristio.

Zvicer je boravio u Bosni i Hercegovini, ali pod lažnim imenom. Tada je policija imala podatke da je koristio lažna dokumenta na ime Josipa Babića.

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih "kanala" u BiH izvadio pasoš.

Kako se navodi, na Jutjubu je nedavno objavljen i snimak "kavački klan", u kome se spominje njegov lažni identitet, a u opisu tog videa se navodi da zbog bliskosti sa čelnim ljudima policije i ostalih obaveštajnih agencija Crne Gore,

Zvicer vrši razna krivična dela, počevši od međunarodnog šverca kokaina, pa do naručivanja i finansiranja desetina ubistava u Crnoj Gori i regionu.

Crnogorska policija već godinu dana traži Zvicera kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila u ratu kotorskih klanova, ali on zvanično nije osumnjičen ni za jedan od tih zločina.Njegovu suprugu, Tamaru Zvicer, pokušali su likvidirati 2016. godine.

Njegovu suprugu, Tamaru Zvicer, pokušali su likvidirati 2016. godine.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?