Viši sud u Podgorici odlučio

Kneževiću pritvor, a Stijepoviću saslušanje

  • 16.01.2019. 20:56

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor od najduže mjesec dana vlasniku Atlas grupe i Atlas banke Dušku Kneževiću, dok je Specijalno državno tužilaštvo uputilo zahtjev za saslušanje bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću zbog slučaja "Koverat".

Portparol Višeg suda Aida Muzurović izjavila je crnogorskim elektronskim medijima da je sudija za istragu u ovom sudu na prijedlog Specijalnog tužilaštva odredio pritvor Kneževiću, koji je zvanično osumnjičen za zloupotrebu u privrednom poslovanju, čime je budžet oštećen za 1,94 miliona evra. 

Za vlasnikom Atlas grupe raspisana je nacionalna potjernica jer se ne nalazi u Crnoj Gori, već u Londonu, a hapšenje je krajem decembra naložila specijalni tužilac Lidija Vukićević. 

Knežević se tereti da je od 2008. do 2017. godine otvorio i ugasio više fiktivnih firmi, te da je bio na čelu kriminalne grupe. 

Saslušanje Stijepovića uslijediće tokom ove sedmice. 

Istraga je pokrenuta nakon što se pojavio snimak na kojem Knežević Stijepoviću uručuje kovertu sa 97.500 evra pred lokalne izbore u Podgorici. 

Knežević je rekao da je Stijepoviću poslao 200 hiljada dolara za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), ali da mu je on tražio da ih konvertuje u evre kako bi ih mogao podijeliti partijskim aktivistima na terenu. 

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок