Crna Gore

Knežević poručio: Neću se doborovoljno predati, ostajem u Skupštini

  • 30.11.2018. 08:19

Poslanik Demokratskog fronta /DF/ Milan Knežević poručio je da se neće dobrovoljno predati policiji i da će, zajedno sa kolegama iz tog političkog saveza, do daljeg ostati u zgradi Skupštine Crne Gore.

On je novinarima u 1.00 čas poslije ponoći u zgradi Skupštine Crne Gore, nakon susreta sa predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem, rekao da je poslanik DF-a Nebojša Medojević sinoć protivustavno i nezakonito uhapšen. 

Knežević je istakao da će odluka Višeg suda biti zapamćena u analima crnogorskog pravosuđa, jer je Medojević "kao svjedok stavljen, a ne poslat u zatvor". 

"Isto je bilo planirano i za mene. Ja sam zbog dodatnih konsultacija ostao pet do deset minuta duže u Skupštini", rekao je Knežević. 

Prema njegovim riječima, i sada se ispred Skupštine nalaze dvije policijske marice koje, kako je naveo, žele da postupe po naređenju sudije Borisa Savića. 

"I ranije sam saopštio da nemam namjeru da se dobrovoljno predam i do daljeg ću zajedno sa kolegama, poslanicima DF-a, ostati u Skupštini", rekao je Knežević i dodao da će na taj način demonstrirati principijelnost i stav DF-a da su napadnuti Skupština i poslanici, a najmanje on i Medojević. 

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da će danas u 12.0 časova biti sjednica skupštinskog kolegijuma, koji će se odrediti prema hapšenju Medojevića, koji je priveden bez skidanja poslaničkog imuniteta. 

On je najavio da će DF narednih dana donijeti odluku da li će više učestvovati u radu Skupštine i njenih radnih tijela. 

"Imamo osjećaj da jedna frakcija u režimu, tu prvenstveno mislimo na Vladu, želi da minira početak dogovora koji smo postigli u Skupštini, tako što će da hapse poslanike DF-a i da u opoziciji potraže neke druge, koji su mnogo bliži /Đerđu/ Sorošu", kaže Mandić. 

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević uhapšen je u Podgorici nakon sinoćnje sjednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, saopšteno je iz tog saveza. 

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je poslanik Medojević uhapšen sinoć prema nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)