Dramatično upozorenje Duška Kneževića

Knežević: Mafija mi prijeti likvidacijom 

16:29, 12.03.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Predsjednik "Atlas grupe" Duško Knežević razgovarao je danas preko Skajpa sa studentima Univerziteta Mediteran, čiji je predsjednik, i otvoreno im rekao da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović neće dozvoliti mirnu tranziciju vlasti, da mu je život ugrožen, te da Crnu Goru sada čeka velika i ozbiljna kriza.

"Familija Đukanović je zaslužila da pravda stigne na njihova vrata, da plate sve što su uradili za proteklih 30 godina. Studenti moraju da shvate da se o njima radi, o njihovoj budućnosti. Ako treba sada neki novi Blažo Đukanović da dođe i da vlada njima narednih 30 godina, onda za njih nema mjesta u Crnoj Gori", naglasio je Knežević.

Na pitanje studenta Lazara Prelevića koliko treba vremena da se Crna Gora ekonomski oporavi, on je kazao da je država ekonomski potpuno razrušena, da nema vladavine prava, da se u Crnoj Gori vode montirani procesi, podsjetio na hapšenje vozača "Atlas grupe", kao i na iskaz Saše Sinđelića, koji je sinoć priznao da je proces za državni udar montiran.

On je ukazao na činjenicu da su Đukanović i njegov režim i te kako uzdrmani i da brojne afere koje potresaju Crnu Goru izlaze na vidjelo, a izrazio je očekivanje da će Crna Gora ući u jednu veliku krizu, jer Đukanović neće dozvoliti mirnu tranziciju vlasti.

"Đukanović je u velikoj panici i lošoj situaciji, jer se svaki dan razotkriva ta njegova hobotnica i isplivavaju afere koje su lično vezane za njega i njegovu porodicu. Proc,ena ljudi koji se bave time je da Đukanović neće baš tako lako na proteste odgovoriti. Zato zapadne sile i zapadna demokratija očekuju od premijera Markovića da koristi svoja ustavna ovlašćenja i ne dozvoli da dođe dođe do zloupotreba i nemilih scena, kao što smo imali u prošlosti", kazao je Knežević. Zatim je oc,enio da Crnu Goru sada očekuje jedna velika i ozbiljna kriza.

"Moj život je ugrožen, prate me razne službe i razne kriminalne grupe, tako da znate koliki je rizik i da su sve karte na stolu što se tiče dešavanja u Crnoj Gori", otvoren je bio Knežević, dodavši da međunarodna zajednica sve to prati, ali i da jaka mafijaška klika stoji iza Đukanovića, te da su njihovi interesi ugroženi.

Knežević je s toga zaključio da bi bilo bi dobro da se sve završi mirnim putem, da se u parlamentu izglasa odluka o formiranju tehničke vlade, što bi, kako kaže, stvorilo uslove da se ide u jednu novu demokratsku Crnu Goru.