Poslanik Demokratskog fronta

Knežević: Litija i molebana će biti, strah od novih hapšenja i sukoba

  • 14.06.2020. 11:04

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da je izvjesno da će u Crnoj Gori danas biti molebani i litije, ali da se nada da se neće završiti masovnim hapšenjem i sukobima.

Knežević je podsjetio da je direktor crnogorske policije najavio hapšenje onih koji ne budu poštovali Nacionalnog koordionacionog tijela, te izrazio bojazan da se može očekivati scenario od 12. maja kada je bila litija u Nikšiću i uhapšen vladika Јoanikije.

On je napomenuo da je Episkopski savjet dao jasno uputstvo da će tamo gdje su zabranjene litije biti održani molebani, ali da je direktor polcije saopštio da će u svakom gradu gdje se pojavi više od 200 građana krenuti sa represivnim akcijama.

"Crna Gora se nalazi u paradoksalnoj situaciji. Početkom maja se proglasila za "fri -korona" državu, a zabranjuje ulazak srpskih državljana u Crnu Goru. Zabranjene su litije Srpske pravoslavne crkve. Biće pravi podvig da sveštenici izbroje 200 ljudi i naprave distancu", rekao je Knežević za RTS.

On je naglasio da Milo Đukanović dvostruko koristi mjere zaštite na način da se njegovoj stranci omogući da uđe lagano u predizbornu kampanju.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.