Skandalozna izjava Hrvatske predsjednice

Kitarović: Akcija "Oluja" je spasila BiH

  • 01.08.2019. 20:48

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je akcija hrvatske vojske i policije "Oluja" 1995. godine, “"spasila BiH", dodajući da bi voljela da hrvatski susjedi "nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima".

Grabar Kitarovićeva je govorila na Svečanoj akademiji koja je održana u Ministarstvu obrane povodom "Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. godišnjice vojno-policijske operacije "Oluja"".

Tokom svečane akademije je unaprijeđeno 266 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a više od 100 ih je dobilo nagradu i pohvalu, prenio je portal Indeks.

"Pogled na sve vas ispunjava me posebnim ponosom. Vidjeti mlade ljude koji su spremni da nastave put hrvatskih branilaca u službi domovini garantuje nam da i u ovim burnim vremenima punim novih izazova stoje zaštitnici slobode Hrvatske, bezbjednosti i budućnost", rekla je predsjednika Hrvatske unaprijeđenim i nagrađenim vojnicima.

Ona je istakla da je akcija “Oluja” bila prekretnica koja je označila dolazak mira ratom izmučenoj Hrvatskoj i da su poslije nje uslijedile operacije u BiH, gdje su, kako je rekla, "hrvatske snage uz velike žrtve slomile srpsku agresiju i spriječile nove Srebrenice".

"Upravo je "Oluja" spasila BiH i voljela bih da naši susjedi nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima", poručila je predsjednica Hrvatske.

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je da je godišnjica "Oluje" dan kada se slavi “najveća pobjeda Hrvatske vojske i policije u Otadžbinskom ratu, ali i dan kada se sjećamo hrvatskih branilaca koji su za današnji mir i slobodu u temelje države ugradili svoje živote”.

U akciji "Oluja" na tadašnju samoproklamovanu Republiku Srpsku Krajinu iz Hrvatske je protjerano više od 200.000 Srba.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.