Izraelski borbeni avioni F-16

Kitarevićeva formalno ne zna o problemima sa nabavkom aviona

19:46, 07.01.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Iz Kancelarije hrvatske predsednice danas je poručeno da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nikada nije primila nikakav dokument iz kojeg proizlazi da postoje problemi u proceduri nabavke izraelskih borbenih aviona F-16.

"Predsjednica Republike Hrvatske nikada nije primila nikakav dokument, kako ga u vašem pitanju nazivate non-paper, iz kojeg proizlazi da postoje problemi u proceduri nabavke borbenih aviona. Za sve tehničke pojedinosti postupka nabavje aviona , molimo vas da se obratite nosiocu postupka, Ministarstvu odbrane Hrvatske", kratko je izjavila za Hinu portparolka Kancelarije predsjednice Ivana Crnić.

Na medijske napise da je Hrvatska primila `non paper` u kojem se upozorava da joj se ne odobrava da kupi izraelske avione, ranije je saopštenjem reagovalo i Ministarstvo odbrane (MORH).

"Ministarstvo odbrane arhivira primljene akte, tako i akte i korespondenciju sa zemljama ponuđačima u postupku nabavke višenamjenskog borbenog aviona", ističu iz MORH-a u kratkom saopštenju.

Jutarnji list juče je objavio da je državni i vojni vrh najmanje "godinu dana bio upoznat sa stajalištima i uslovima SAD prodaji izraelskih borbenih aviona F-16 Barak".