Kumrovec

Kinezi prave spomen-park Titu

  • 14.06.2019. 12:21

Hrvatska vlada je objekte bivše političke škole u Kumrovcu, rodnom mjestu nekadašnjeg doživotnog predsjednika bivše Jugoslavije Josipa Broza Tita, prodala kineskoj firmi, piše hrvatski Poslovni dnevnik.

Kineska firma "Z-Run WellTon Industry" je inače bila jedini ponuđač.

Vlasnica kineske firme je poduzetnica Đijang Ju, a namjera joj je da objekte nekadašnje političke škole pretvori u hotel, ali i da otvori spomen-park posvećen Josipu Brozu.

Kada je preduzetnica u aprilu obišla Hrvatsko zagorje, zaključila je da Kumrovec ima velik potencijal za turizam. Također je kazala kako joj je želja da u ovo malo zagorsko mjesto privuče goste ne samo iz Kine već i cijelog svijeta.

"Treći sam put ovdje i ovaj projekt vrlo mi je važan. Vjerujem da ovamo možemo privući brojne turiste. Želim potaknuti razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o saradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje", rekla je tada poduzetnica Ju.

U vladinoj odluci stoji da će s kupcem biti zaključen ugovor o kupoprodaji na osnovu kojeg će se kupac obavezati na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana njegovog zaključenja koji je uplaćen u korist državnog budžeta na ime garancije u postupku za podnošenje ponuda.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.