Kumrovec

Kinezi kupili Titovu školu za dva miliona evra

  • 07.05.2019. 18:26

Kompleks nekadašnje Političke škole u Kumrovcu, mjestu u kojem je rođen doživotni predsjednik bivše SFRJ Josip Broz Tito, prodat je kineskom investitoru, firmi „Džungua nekretnine“, za nešto više od 14 miliona kuna ili dva miliona evra.

To je saopštio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji kaže da očekuje da će vrlo brzo doći do realizacije investicije u kongresni turizam na području kumrovečke opštine.

U saopštenju stoji da je u Ministarstvu državne imovine danas održano otvaranje ponuda za kupovinu nekretnine bivše Političke škole u Kumrovcu, a pristigla je samo jedna ponuda koju je dala kineska firma „Džungua nekretnine“, u iznosu od oko 14 milona kuna ili dva miliona evra.

Iz županije podsećaju da je suvlasnica firme, koja kupuje objekt bivše Političke škole, kineska preduzetnica Jiang Ju, nedavno boravila u Hrvatskoj i tom prilikom posjetila Kumrovec i razgledala objekat.

Na prijemu kod župana Kolara predstavljeni su joj županijski strateški projekti i mogućnosti za ulaganje na području županije.

„Drago nam je što je kumrovečki ’mrtvi kapital‘, bivša Politička škola, konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko-zagorske županije konačno počeo isplaćivati“, rekao je Kolar, preneo je portal „Indeks“.

Kolar kaže očekuje da će vrlo vjerovatno doći do raspisivanja konkursa za idejno rješenje, te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području opštine Kumrovec.

„Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec. Mi u županiji smo spremni da damo maksimalnu podršku kako ovom investitoru, tako i svim novim investitorima koji će ulagati na području Krapinsko-zagorske županije“, rekao je Kolar.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)