Crna Gora

"Kavački klan" prijetio da će zapaliti zatvor

  • Извор: Аваз
  • 16.07.2021. 10:33

Dvije sprovodničke ekipe, dupla smjena zatvorske straže, medicinska ekipa i vatrogasci juče su čuvali mir u Istražnom zatvoru u Spužu zbog operativne informacije da će grupa pritvorenika bliska „kavačkom kriminalnom klanu“ pokušati da zapali prostorije te ustanove.

Navodno, to su planirali da učine zbog instaliranih ometača za signal mobilnih telefona, čije korišćenje im je i inače zabranjeno.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zvanično su sinoć potvrdili da su na osnovu operativnih podataka bili spremni za reagovanje na nepredviđene bezbjednosne rizike.

- Nadležni u UIKS-u su shodno podacima dobijenim na osnovu operativnog rada, tokom dana imali pojačane bezbjednosne aktivnosti, kojim su bile obuhvaćene pripreme nadležnih u slučaju potrebe za reakcijom u odnosu na nepredviđene bezbjednosne rizike, koji bi bili usmjereni u pravcu narušavanja stanja bezbjednosti u organizacionoj jedinici UIKS-a – Istražni zatvor Podogrica. 

Napominjemo da je riječ o aktivnostima koje se realizuju u odnosu na bezbjednosnu procjenu, a sve u cilju održavanja stanja bezbjednosti stabilnim - objasnili su iz Službe za odnose s javnošču UIKS-a.

Crnogorski mediji sinoć su oko 20 sati ispred Istražnog zatvora fotografisali vozilo Službe zaštite i spasavanja, a na ulazu u tu zgradu bio je pojačan broj službenika.

Nije precizirao ko je među “pobunjenicima”.

Vatrogasci su sinoć oko 20:30 sati ušli u zgradu Istražnog zatvora, do ćelija u kojima su pritvorenici.