Herceg Novi

Јubilarni 50. praznik mimoze počinje 1. februara

  • 03.01.2019. 16:43

Praznik mimoze u Herceg Novom, koji ove godine obilježava 50 godina postojanja, počeće 1. februara, a u okviru njega će prodefilovati karavan mimoze koji će iz Beča krenuti 10. januara.

Tokom 50 dana trajanja Praznika mimoze biće organizovana četiri maskenbala, koncerti na otvorenom, večeri mediteranske pjesme, međunarodne karnevalske povorke, međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala i izložba cvijeća, te događaji na kojima će biti predstavljeni prijateljski gradovi i države.Ukupna vrijednost organizacije 50. Praznika mimoze iznosiće 250.000 evra, a glavni sponzori su opština Herceg Novi i Turstička organizacija.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je jubilej Praznika mimoze jedan od najznačajnijih događaja u 2019. godini u ovom gradu, koji će simbolično trajati 50 dana.

Direktor Јavne ustanove kulture "Herceg fest" Gordana Krcunović rekla je da će Praznik mimoze otvoriti pjevač Zdravko Čolić, a nastupiće i Saša Matić, Kaliopi i Dženan Lončarević.

Ona je dodala da će u Herceg Novom biti održani dani Beograda, Novog Sada, Poljske, Italije, Kine, Njemačke, Turske, Norveške, Finske i Slovenije.

"Pripremili smo i bogat sportski program u kojem se izdvajaju tradicionalni međunarodni plivački miting, te sportske igre - trka karića, picigin i skalinada", rekla je Krcunovićeva.

Direktor Turističke organizacije Herceg Novog Pavle Obradović rekao je da su u toku intenzivne marketinške aktivnosti.

"Praznik mimoze izlazi iz granica našeg regiona i cilj za naredne godine probijanje na strana tržišta, kako bi posjeta Herceg Novom tokom februara stalno rasla", naveo je Obradović.

Član Direkcije Praznika mimoze Zoran Živković istakao je da je riječ o manifestaciji koja na najbolji način promoviše turističku ponudu Herceg Novog i Crne Gore.

Potpredsjednik opštine Miloš Konjević najavio je da će Karavan mimoze krenuti iz Beča, gdje će 10. januara biti održan defile Gradske muzike, mažoretki i maškara.

"Istog dana će Praznik mimoze biti predstavljen i na Sajmu turizma u Beču, na štandu Nacionalne turističke organizacije", rekao je Konjević.

Karavan će 11. januara proći kroz Vrbas i Novi Sad, a 12. januara kroz Zrenjanin i Beograd.

U drugom navratu karavan će 17. januara prodefilovati Višegradom i Zlatiborom, a 18. januara proćiće kroz Bijeljinu i Banjaluku.

Osim toga, 50. Praznik mimoze će biti najavljen i u Trebinju.

Тагови: