Vođi škaljarskog klana sudiće se u Podgorici

Jovan Vukotić optužen za utaju poreza od 22.800 evra

  • 15.06.2021. 17:46

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv navodnog vođe škaljarskog klana, Jovana Vukotić, zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose!

Kotoranin, protiv kog je crnogorsko tužilaštvo obustavilo postupak zbog nekoliko pokušaja ubistva, uključujući i supruge Radoja Zvicera, tereti se da 2014. nije prijavio prodaju robe u vrijednosti od 142.800 evra, čime je utajnio porez u iznosu od 22.800 evra.

Kako prenosi Dan, on je kao izvršni direktor preduzeća V2 d.o.o Podgorica, u namjeri da izbjegne plaćanje poreza izvršio prodaju garderobe preduzeću V2 Multi brend d.o.o Podgorica i taj promet nije evidentiran u poslovnim knjigama.

- Ta imovina nije prikazana u predlogu Privrednom sudu za pokretanje stečajnog postupka nad preduzećem V2, koji je otvoren u maju iste godine.Takođe, Vukotić ovaj promet nije prijavio Poreskoj upravi, iako je bio obavezan da to učini, čime je izbjegao plaćanje poreza u iznosu od 22.800 evra - navodno piše u optužnici.

Vukotić je o ovom krivičnom dijelu saslušan zamolnim putem, dok je boravio u zatvoru u Beogradu zbog falsifikovanja dokumenata. Prema nezvaničnim informacijama, on se tada branio ćutanjem.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)