Predsjednik Hrvatske

"Jerusalem Post" izbrisao sporni dio intervju s Grabar-Kitarović

  • 31.07.2019. 17:07

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović demantovala je pisanje "DŽeruzalem posta", koji je objavio da je nazvala BiH nestabilnom zemljom pod kontrolom militantnog islama, odnosno ljudi povezanih sa Iranom i terorističkim organizacijama.

Kitarovićeva je danas, po završetku posjete Izraelu, komentarišući ovaj slučaj rekla za HRT da je tokom susreta sa izraelskim predsjednikom Ruvenom Rivlinom rekla ono što uvijek govori o BiH i susjednim zemljama Hrvatske - da ih želi što prije vidjeti u EU. 

O brojnim žestokim reagovanjima na njenu navodnu izjavu o BiH, među kojim i članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića, Kitarovićeva je navela da su to komentari na komentare jedne novinarke koja je to napisala. 

"Ponavljam, to nisam rekla. A ove žestoke reakcije koje čak upoređuju Hrvatsku sa fašizmom ili fašističkom državom u potpunosti odbacujem", naglasila je Kitarovićeva. 

Prema njenim riječima, definitivno je došlo vrijeme da se malo razmisli o odnosima Hrvatske i BiH. 

"Upravo suprotno, nažalost, u posljednje vrijeme se vidi niz koraka koje BiH preduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni - od optužbi za nelegalan rad naših tajnih službi do prijetnje pravosudnim tijelima kada je riječ o Pelješkom mostu i tako dalje", navela je ona i dodala da bi dvije zemlje trebalo da razgovaraju o rješavanju zajedničkih pitanja i prijetnji koje se očito javljaju ponovno na ovom prostoru. 

Novinarka "Jeruzalem posta" Grir Fej Kešman, koja je pisala tekst, tvrdi da je zapravo interpretirala dio komentara Kitarovićeve o vezi imigranata i radikalnog islama. 

Kešmanova je za portal sarajevskog "Dnevnog avaza" rekla da ostaje pri navodima o sadržaju razgovora koji su iza zatvorenih vrata vodili Kitarovićeva i Rivlin, ali je, ipak, korigovala najsporniji dio teksta. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.