HRT ostaje dosljedan u skandalima

Javni servis puštao izjave ratnih veterana ispred natpisa "Ubij Srbina"

  • 09.03.2019. 10:20

Hrvatska radio-televizija /HRT/ emitovala je prilog u kojem su hrvatski ratni veterani davali izjave dok je u pozadini stajao natpis "Ubij Srbina".

Portal "Indeks" prenosi da najnoviji primjer dokazuje da HRT ostaje dosljedan u skandalima i da baš nikome odgovornom za tu emisiju i informativni program ništa nije bilo sporno. 

"To je trebalo da bude lijepa priča o pozitivnoj akciji i o Korčulanima koji su povodom dana ratnih veterana došli u Vukovar kako bi pomogli socijalno ugroženim porodicama svojih saboraca, ali HRT je i tu uspio da ugura govor mržnje i parolu o ubijanju Srba", navodi "Indeks". 

Tokom izjave u "Regionalnom dnevniku" jednog mještanina Vela Luke i tokom izjave Tomislava Josića, javnosti poznatog kao kolovođe protesta u Vukovaru na kojima su razbijane ćirilične table, u pozadini je stajao grafit "Ubij Srbina". 

"HRT ili nije briga šta puštaju u etar, ili im poruka o ubijanju Srba ne smeta", navodi "Indeks". 

Taj portal piše da to, očigledno, nije primijetio, ili mu nije smetalo, ni HRT-ov snimatelj na terenu, koji je čak tokom Josićeve izjave malo pomjerio kameru tako da se još bolje vidi natpis, a nije smetalo ni bilo kojem uredniku na HRT-u. 

"Ako već snimatelj nije mogao da napravi kadar bez pozadine na kojoj je ispisan govor mržnje, mogli su barem da zamagle taj dio", konstatuje portal.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина