Sastanak Dačić - Đokić

Jačanje partijske saradnje i odnosa Srbije i Srpske

  • 29.06.2018. 17:06

Na sastanku najviših delegacija Socijalističke partije i Socijalističke partije Srbije, koje su predvodili predsjednici Petar Đokić i Ivica Dačić, danas u Beogradu razgovaralo se o daljem jačanju saradnje dvije stranke i odnosa Republike Srpske i Srbije.

Na sastanku u sjedištu SPS-a formiran je i Savez za saradnju dvije partije, u okviru kojeg su rukovodstva dvije stranke razgovarala o zajedničkim aktivnostima u vezi sa ekonomskim napretkom i Srbije i Republike Srpske, saopštili su novinarima Đokić i Dačić. 

Đokić je zahvalio Dačiću i svim aktuelnim i bivšim zvaničnicima SPS-a na svemu što su kroz politički angažman uradili za podršku i SP-u i Republici Srpskoj. 

"To je i danas kroz zajedničku sjednicu potvrđeno i dogovorili smo niz stvari i operativnih aktivnosti koje ćemo zajedno sprovoditi i u Republici Srpskoj i u Srbiji", rekao je Đokić. 

On je precizirao da će poseban trud biti uložen da kadrovi dvije stranke u okviru vlada i institucija sistema daju vidljiv doprinos ekonomskom jačanju i Republike Srpske i Srbije, kao i još čvršćem povezivanju Srpske i Srbije. 

Đokić je napomenuo da su dvije stranke to činile i do sada, izrazivši uvjerenje da će i u budućnosti ta saradnja dovesti do novih rezultata u intersu svih građana i Srpske i Srbije. 

"Mi ovih dana obilježavamo naših prvih 25 godina postojanja i to je izuzetan jubilej koji nas zajedno, i SPS i SP čini veoma ponosnim, jer je naše djelovanje u prethodnim godinama bilo obilježeno stalnim nastojanjima da razvijamo odnose između Srpske i Srbije i da u svim segmentima društva poboljšamo saradnju", rekao je Đokić. 

Prema njegovim rijčima, ti rezultati su uvijek bili takvi da su oni značili i napredak i razvoj kako Srbije tako i Republike Srpske. 

"I danas postoji potreba možda i više da Srbija bude prisutna u ukupnom političkom životu Republike Srpske i BiH kao zemlja koja je dala snažnu podršku nastanku Dejtonskog mirovnog sporazuma i da dalje bude prisutna kao zemlja koja se zalaze za mir i punu ravnopravnost oba entiteta i sva tri naroda u BiH", rekao je Đokić. 

On je napomenuo i da SP nikada ne krije činjenicu da joj je najvažniji interes da postoji najbolja saradnja sa Srbijom. 

"Mi na tome radimo i to je ukupna politika Republike Srpske koja nas kao takva vodi ka tom cilju, odnosno imamo to usmjerenje", rekao je Đokić. 

Lider SPS-a Ivica Dačić najavio je da će 8. jula u Banjaluci prisustvovati programskom kongresu SP-a, podsjetivši da su odnosi dvije partije uvijek bili kao da su jedna stranka. 

"Nastavićemo sa našom partijskom saradnjom, ja ću biti gost na kongresu SP-a u Republici Srpskoj, a naravno da ćemo im dati punu podršku kada budu izbori u BiH i u Republici Srpskoj", rekao je Dačić. 

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije, podsjetio je da Srbija poštuje teritorijalnu cjelovitost BiH i da ima specijalne odnose sa Republikom Srpskom. 

"Mi smo partije koje su nastale na istim programskim osnovama leve orijentacije i nastavićemo partijsku saradnju i sve ćemo uložiti za dobrobit srpskog naroda i svih građana Srbije i Republike Srpske", rekao je Dačić.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)