Nacionalno koordinaciono tijelo

Izlazak u Crnoj Gori do 23.00 časa, produžen i rad prodavnica

  • 21.04.2020. 17:17

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti saglasilo se sa ublažavanjem pojedinih privremenih mjera protiv širenja virusa korona, uz upozorenje građanima da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi.

"Analizirajući epidemiološku situaciju, odlučeno je na prijedlog Instituta za javno zdravlje, da zabrana kretanja, koja je do sada važila od 19.00 časova radnim danom, subotom od 13.00, a nedjeljom od 11.00 časova do 5.00 časova narednog dana ubuduće važi od 23.00 časa svim danima", saopšteno je iz Službe Vlade Crne Gore za odnose sa javnošću.

U saopštenju se navodi da prodavnice robe široke potrošnje kojima je do sada bio omogućen rad u skraćenom vremenu ubuduće mogu biti otvorene od 7.00 do 22.00 časa radnim danima i subotom.

Data je saglasnost na upražnjavanje individualnih sportskih i rekreativnih fizičkih aktivnosti na javnim površinama, poput trčanja, uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance.

Stanovnicima opštine Tuzi ukinute su posebne mjere, tako da i za njih od danas važe pravila kao i za stanovnike ostalih crnogorskih opština.

Nacionalno koordinaciono tijelo upozorava građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi.

Usvojen je nedjeljni izvještaj Operativnog tima za upravljanje donacijama, u kojem je navedeno da je za nešto više od mjesec dana od otvaranja žiro računa Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti uplaćeno oko osam miliona evra iz zemlje i inostranstva.

U trećem izvještaju o stanju na računu i isplatama sa računa navodi se da je do jutros u 9.00 časova na račun Nacionalnog koordinacionog tijela uplaćeno 7.771.663 evra i 75.971 dolara, a da odlivi sa računa iznose 1.719.023 evra.

Stanje na računu na današnji dan je 6.052.640 evra i 75.971 dolara.

Na osnovu odluka Nacionalnog koordinacionog tijela sredstva su, kako se navodi, usmjeravana u skladu sa zahtjevima donatora, za hitnu nabavku higijenskih i prehrambenih paketa za ugroženo stanovništvo, kao i za nabavku medicinske opreme na zahtjev Kriznog medicinskog štaba i Instituta za javno zdravlje.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?