Miodrag Linta

Izjava Darmanovića provokacija aktuelne vlasti

  • 23.03.2019. 17:25

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijapsoru i Srbe u regionu Miodrag Linta ocijenio je izjavu crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića da dijalog između Srbije i lažne države Kosovo mora završiti tako što će Beograd priznati Kosovo kao još jednu provokaciju aktuelne vlasti u Crnoj Gori, koja vodi antisrpsku politiku.

Linta je istakao da je dobro poznato da aktuelna vlast u Crnoj Gori čini sve što može protiv Srbije i srpskog naroda. 

Prema njegovim riječima, jedan od načina jeste da pravi sporazume i gradi prijateljstva sa dokazanim srpskim neprijateljima među kojima se posebno ističu oni koji su na vlasti u Prištini. 

"To je i logično jer se zvanična ideologija u Crnoj Gori zasniva na negaciji srpske kulture i duhovnosti i svega što je srpsko", naveo je Linta. 

On je napomenuo da je Crna Gora priznavanjem lažne države Kosovo "zabila nož u leđa Srbiji" i da to srpski narod neće zaboraviti, te da to Darmanović veoma dobro zna, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona. 

Darmanović je tokom nedavnog boravka u Prištini rekao da u Podgorici podržavaju dijalog Beograda i Prištine i da žele da to pitanje bude riješeno na najbolji način, te da na kraju pouta imaju uzajamno priznavanje. 

On je u Prištini boravio na obilježavanju godišnjice ratifikacije Sporazuma o demarkaciji granice u kosovskoj skupštini.

Тагови: