Hrvatska

Izdato upozorenje: Jadran očekuje nevrijeme

  • Извор: Индекс
  • 28.08.2021. 07:50

Obilnija kiša očekuje se u Hrvatskoj u subotu, posebno na Jadranu.

Na moru i područjima uz njega će biti i izraženih pljuskova i nevremena, prenosi Index.hr.

Najmanje kiše, kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske, očekuje se u Istri i na sjeverozapadu zemlje. Ujutro u unutrašnjosti mjestimično magla.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će duvati umjerena do jaka bura i sjeverac, podno Velebita i u sjevernoj Dalmaciji s olujnim udarima, a drugdje jugo u postupnom slabljenju. Olujni udari bure prouzrokovaće i mjestimične probleme u saobraćaju.

Zbog obilne kiše, nevremena ili vjetra izdato je narandžasto upozorenje za pola Jadrana, dok je za drugu polovinu izdato žuto upozorenje.

Zbog kiše je izdato narandžasto upozorenje za splitsku i kninsku regiju, a za splitsku i upozorenje za grmljavinsko nevrijeme. Za dubrovačku regiju izdato je narandžasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena. Za regiju velebitskog kanala izdato je narandžasto upozorenje zbog vjetra.

Žuto upozorenje je, osim za sjeverniji dio Jadrana, izdato i za istočnu Hrvatsku.

Promjenjivo vrijeme nastaviće se i u nedjelju, kada će biti više sunčanog vremena, ali i dalje ne sasvim stabilno, pa će tako popodne biti lokalnih pljuskova, a nastaviće se i svježije vrijeme.

Najmanja vjerovatnost za kišu je za većinom sunčani ponedjeljak. Ali iako će biti mirnije i sunčanije, biće svježije nego što je to inače u ovom dijelu godine.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)