Slučaj "koverta"

Iz Brisela traže istragu, Knežević najavljuje proteste

  • 17.01.2019. 09:31

Evropska komisija pozvala je crnogorske vlasti da brzo i efikasno istraže navode vlasnika "Atlas grupe" Duška Kneževića o donacijama Demokratskoj partiji socijalista (DPS) uoči lokalnih i parlamentarnih izbora 2016. godine.

Alćeo Smerili iz Kancelarije za odnose sa javnošću Evropske komisije rekao je podgoričkim medijima da EU prati razvoj događaja u takozvanom slučaju Atlas, odnosno "koverta". 

"Očekujemo da crnogorske vlasti djeluju brzo i efikasno, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i osnovnim načelima vladavine prava EU", rekao je Smerili. 

Slučaj "koverta" pokrenuo je Knežević kada je objavio da je u dogovoru sa liderom DPS-a Milom Đukanovićem dao 97.500 evra bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću za izbornu kampanju 2016. godine. 

Knežević je rekao da je Stijepoviću dao i 200 hiljada dolara, ali da je on tražio da budu konvertovani u evrima radi partijskih aktivista koji treba da ih dobiju. 

Predsjednik "Atlas grupe" najavio je i da će organizovati proteste ispred Centralne banke Crne Gore zbog pokušaja vlasti i osoba bliskih predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da mu otmu imovinu i poslove. 

On je na protest pozvao klijente banaka u Crnoj Gori i dodao da zasad ne zna ko će iz opozicije učestvovati. 

"Krećemo sa protestima, sve ćemo im naplatiti. Vratićemo sve svakome, i to sa kamatom. Plan se razrađuje, čekamo reagovanje Centralne banke za isticanje moratorijuma", naveo je Knežević u pozivu za protest.
 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана