Ustašizacija Hrvatske

Ivan Đakić pušten na slobodu

  • 09.01.2019. 20:29

Županijski sud u Bjelovaru odlučio je da ne odredi pritvor Ivanu Đakiću (22), sinu poslanika u Hrvatskom saboru Josipa Đakića, koji je na "Fejsbuku" objavio fotografiju na kojoj ustaša u ruci drži odrubljenu glavu Srbina sa tekstom "Sretan božić svim `prijateljima` srbićima".

Đakić, koji je juče priveden u Virovitici, pušten je uz mjere opreza i redovnog javljanja policiji, prenosi portal "Indeks". 

Sud u Bjelovaru je na ročištu odlučivao o prijedlogu virovitičkog Opštinskog državnog tužilaštva za određivanje jednomjesečnog pritvora Đakiću zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela javno podsticanje na nasilje i mržnju. 

Ivan Đakić priveden je u prostorije Županijskog suda u Bjelovaru sa lisicama na rukama, u pratnji advokata. 

Iako je Đakić odmah izbrisao fotografiju sa porukom, njegov govor mržnje i podsticanje na nasilje osudili su hrvatska Vlada i HDZ, čiji je bio član. 

Pojedini mediji javili su da je on juče izbačen iz HDZ-a. 

Kako mediji prenose, Josip Đakić izvinio se u ime sina i rekao "da ga tako nije vaspitao". 

Sve ove osude došle su nakon što je lider Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj Milorad Pupovac na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je post Ivana Đakića jezivi govor mržnje i poziv na napad na Srbe. 

Portal "Indeks" naveo je da prema onome što se može pronaći na internetu slika koju je objavio Đakić prikazuje jednog od koljača iz Jasenovca, ustaškog koncentracionog logora u Drugom svjetskom ratu. 
 

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)