Hrvatska policija

Isključen tehnički uzrok požara u psihijatrijskoj bolnici "Lopača"

  • 18.08.2018. 17:17

Tehnički uzrok požara u Psihijatrijskoj bolnici "Lopača" kod Rijeke isključen je tokom uviđaja, a identitet stradale osobe i uzrok smrti biće utvrđeni obdukcijom, rečeno je u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi.

Portparol Policijske uprave Ankica Kolić rekla je da su u požaru najviše oštećeni prvi i drugi sprat bolnice, ali da će materijalna šteta naknadno biti utvrđena. 

Požar u Psihijatrijskoj bolnici "Lopača" izbio je juče oko 16.00 časova, a lokalizovan je iste večeri. Povrijeđeno je petnaestak osoba koje su prevezene u bolnicu u Rijeci odakle će šest pacijanata biti upućeno u Psihijatrijsku bolnicu Rab, prenose hrvatski mediji. 

U Psihijatrijsku bolnicu "Lopača" bilo je smješteno 114 lica, koji su poslije požara evakuisani i zbrinuti. 

Nekoliko povrijeđenih zadržano je na liječenju u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci. 

Jedna osoba zadobila je opekotine i nalazi se u odjeljenju intenzivnog liječenja, dok su četiri osobe zadržane na pulmološkom odjeljenju, od kojih je jedna zadobila i opekotine i trovanje dimom. 

Mjesto požara sinoć su obišli premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić, državni sekretar Željko Plazonić, te župan Zlatko Komadina. 

Psihijatrijska bolnica "Lopača" je specijalna bolnica čiji je osnivač grad Rijeka. Smještena je u riječkom zaleđu, a namijenjena za liječenje duševnih bolesti i poremećaja, te rehabilitaciju oboljelih.