Zagreb

Hrvatski veterani traže zabranu nastupa pjevača iz Srbije

  • 06.09.2019. 13:00

Hrvatsko udruženje ratnih i vojnih invalida HVIDRA-a iz Zagreba oštro je reagovalo jer su na muzički festival Rujanfest u Zagrebu pozvani pjevači iz Srbije.

HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjeg Rujanfesta i pozvala sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su tokom, kako kažu, "velikosrpske agresije", pjevali četničke pjesme i iskazivali podršku, takozvanoj "velikosrpskoj agresiji" na Hrvatsku, prenio je Indeks.

"Pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu "lijepe naše", za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekada kulturne muzičke manifestacije odlučili su da će ugostiti srpske folk pjevače pod sloganom "Pomjeri svoje granice zabave"", dodaje se u saopštenju HVIDRA-e.

Međutim, stigao im je odgovorio od organizatora Rujanfesta Darka Fučeka koji je u Dnevniku Nove TV rekao: 

"Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja 1991. godine bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači, koji su ovdje, na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu".

Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji, iako se na internet stranicama festivala navodi kao partner, prenio je B92.

A ti sporni srpski folk pjevači su Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Јoksimović i Momčilo Bajagić Bajaga.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.