Ustašizacija društvo

Hrvatski veterani bijesni što Pupovac nije osuđen

  • 01.10.2019. 15:58

Hrvatska udruženja proistekla iz rata nezadovoljna su što sudovi još nisu uzeli u razmatranje njihove tužbe protiv Milorada Pupovca, lidera Samostalne demokratske srpske stranke, zbog njegovih istupa u kojima upozorava na ustašizaciju društva.

Predsjednik Glavnog odbora udruženja Hvidra Josip Periša poručuje da je Pupovac "zloćudni tumor na najosjetljivijem dijelu tijela Republike Hrvatske".

NJemu i njegovim kolegama smeta intervju koji je Pupovac dao slovenačkom listu "Delo", u kome govori o odnosu dijela hrvatskog društva prema Srbima.

Hrvatski "Večernji list" navodi da krivične prijave koje su ova udruženja podnijela protiv Pupovca ne govore o pozivanju na nasilje i mržnju usmjerenu prema nekoj grupi, za šta prijeti kazna do tri godine zatvora.

Pupovac je, vrlo pažljivo, izbjegao generalizaciju i ograničio se na "pojedince" iz Katoličke crkve i "neka" braniteljska udruženja, navodi se u tekstu.

Mediji prenose izjavu poznatog hrvatskog advokata Veljka Miljevića da veterani moraju dokazati da je riječ o deliktu sa namjerom da se država izvrgne ruglu, a to će, smatra Miljević, biti teško dokazati.

"Da sam ja advokat Pupovcu, branio bih ga tvrdnjom da se radi samo o njegovom utisku vezanom za stanje u Hrvatskoj", objašnjava Miljević.

Pupovčeva upozorenja o slučajevima istorijskog revizionizma i relativizaciji konclogora Jasenovac i ustaške Nezavisne Države Hrvatske ova udruženja, crkveni krugovi i dio političog vrha i opozicije iskoristili su za žestoke napade na lidera najveće srpske stranke.

NJih je, kako prenose lijevi hrvatski mediji, naročito pogodila Pupovčeva opaska u "Delu" da se predsjednička kampanja u Hrvatskoj vodi izrazito sa desnih i protivmanjinskih pozicija, te da se posljednjih nekoliko godina u društvu generiše ideologija mržnje.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.