Otvorio dušu

Hrvatski glumac poslije Gotovine glumi Nikolu Teslu: "Ostvarenje mojih snova"

  • 22.01.2020. 08:30

Šibenčanin Goran Višnjić (47) podijelio je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama prošlog novembra kako je dobio ulogu u jednoj od najdugovječnijih i najpopularnijih britanskih serija "Doctor Who".

Serija je od preksinoć počela da se emituje na BBC-ju, a iako je glumac u početku bio tajnovit oko uloge, sad su se i nagađanja kako će glumiti Nikolu Teslu potvrdila.

- Uvijek sam bio veliki fan "Doctora Who"-a, pa, nakon što je došla ponuda da odigram lik jednog od meni najdražih istorijskih likova, bio sam presrećan, pretvorilo se u posao iz snova - kratko je izjavio prošle godine Višnjić.

Višnjić će se pojaviti u 12. sezoni serije čije je emitovanje počelo preksinoć. Posljednja uloga u kojoj su ga gledaoci mogli vidjeti bila je Ante Gotovina u tv seriji "General" koja je dobila veliki broj negativnih kritika. Iza Šibenčanina već je 20 godina uspješne karijere u Holivudu.

Goran je hrvatski glumac koji se pojavljuje u mnogim američkim filmovima i serijama, a kako kaže, mnogi nisu vjerovali da će uspjeti.

- Ima dana kad još uvijek ne mogu da povjerujem gdje se nalazim. Koliko sam daleko od svog malog grada Šibenika s velikim srcem i Hrvatske od koje me život doveo. Svaki dan sam zahvalan za ovo nevjerovatno putovanje i sve te predivne ljude u svom životu - rekao je glumac jednom prilikom.