Hrvatske vlasti o prebijanju Srbina: "Kod nas je svako dobrodošao, bez obzira na vjeru i nacionalnost"

  • 31.07.2020. 16:50

Poslije brutalnog prebijanja austrijskog državljana srpskog porijekla Saše Vukojevića (30) u Baškoj Vodi u Hrvatskoj, do kog je po svemu sudeći došlo zbog tetovaže grba Crvene zvezde i pravoslavnog krsta, iz turističke zajednice ovog mjesta osudili su incident rekavši da su svi turisti kod njih dobrodošlo.

Napad na Vukojevića odigrao se juče, nakon što je iz jednog fast fuda nosio ručak kćerkama i supruzi koje su ga čekale na plaži. S leđa su na njega nasrnula trojica napadača, oborila ga i pretukla, a on je zaradio ozbiljne povrede.

Vinovnici još nisu privedeni pravdi, pa se samim tim ne zna ni motiv napada, mada Vukojević i njegova supruga, inače Hrvatica, strahuju da bi se sve moglo završiti na remećenju javnog reda i mira iako su uvkereni da je do incidenta došlo zbog tetovaže grba Crvene zvezde i pravoslavnog krsta koji Vukojević ima na listu.

U međuvremenu, ovaj incident oštro je osudio Ante Jurišić, direktor baškovoškog TZ-a, koji kaže kako nema sumnje da svako nasilje treba osuditi.

- Međutim, siguran sam da se radi o izolovanom slučaju, jer odgovorno tvrdim da su u Baškoj Vodi dobrodošli svi gosti bez obzira na vjeru, narodnost ili bilo kakvu različitost. Pa mi imamo goste iz Srbije koji oduvijek dolaze. Sjećam se prvog Prvomajskog uranka nakon "Domovinskog rata". Bilo je to oko 2000. godine. Iza pozornice je sjedila sada penzionisana direktorica beogradske Politike i njen suprug, ministar u Vladi bivše Jugoslavije, pa smo se našalili kako bi mogli pozdraviti okupljene s bine - kaže Jurišić za Slobodnu Dalmaciju.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.