Linta upozorava na skandal

Hrvatske diplomate usred Beograda veličale zloglasnu NDH

  • 25.09.2018. 20:59

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je danas da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputi najoštriji protest Zagrebu zbog činjenice da su hrvatske diplomate u Beogradu, na humanitarnom dječijem turniru u malom fudbalu, veličale zloglasnu NDH u kojoj je izvršen genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima.

Linta naglašava da odluka Ambasade Hrvatske u Beogradu da na turniru pod nazivom "Diplomate za djecu" nastupi u crnim dresovima, na kojima je pisalo "Zemun", predstavlja veličanje nacifašističke NDH budući da je poznato da je genocidna tvorevina NDH, ili velika Hrvatska, obuhvatala i tu beogradsku opštinu. 

"Hrvatske diplomate i zaposleni u hrvatskim diplomatskim predstavništvima u Srbiji su ovom drskom provokacijom duboko uvrijedili stotine hiljada svirepo ubijenih Srba, Jevreja i Roma tokom Drugog svjetskog rata, njihove potomke, kao i srpski, jevrejski i romski narod", naveo je Linta u pisanoj izjavi. 

Humanitarni turnir u malom fudbalu održan je u subotu, 15. septembra, na Adi Cigalniji s ciljem prikupljanja pomoći za Prihvatilište za djecu. 

Organizatori su bili ambasada Poljske i Slovačke u Beogradu, a, osim njih, na turniru je učestvovalo još 14 ekipa: ambasade Finske, Hrvatske, Grčke, Italije, Kanade, Ukrajine, Velike Britanije, Rusije, SAD, Francuske, Njemačke, zatim Delegacije EU u Srbiji, kao i MUP-a i Ministarstva sporta i omladine.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм