Hrvatska vlada osudila govor mržnje u Borovu

  • 02.05.2021. 18:25

Vlada Hrvatske najoštrije je danas osudila "skandaloznu provokaciju i govor mržnje grupe navijača u Borovo selu kraj Vukovara".

Vlada u Zagrebu je poručila da će se uvijek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim sugrađanima i istakla da je "policija odmah reagovala".

"Za to nema i ne može biti opravdanja, pogotovo ne na današnji dan kada se s pijetetom prisjećamo žrtve 12 hrvatskih policajaca, mučki ubijenih prije 30 godina u Borovu selu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da "u hrvatskom društvu nema mjesta za ovakvo divljaštvo i netrpeljivost prema pripadnicima srpske nacionalne manjine", koja pored toga danas slavi Uskrs, ili bilo koje druge manjine.

"Tome ćemo se uvijek najsnažnije suprotstaviti i jasno osuditi širenje mržnje prema svim našim sugrađanima. Hrvatska policija odmah je reagovala i sprovodi istragu kako bi svi odgovorni bili primjereno sankcionisani", poručuju iz Vlade.

U Borovu, gdje uglavnom živi srpsko stanovništvo, danas, na pravoslavni Vskrs, grupa ljudi je marširala ulicom skandirajući "Ubij Srbina!"

Grupu muškaraca je pratilo više policijskih vozila, ali policajci, kako se vidi na snimku objavljenom Fejsbuk stranici Opštine Borovo, nisu reagovali na provokativno skandiranje.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок