"Dnevnik" javlja

Hrvatska: Preminuli bio pozitivan na virus korona

  • 19.03.2020. 08:50

Poznati istarski ugostitelj Antonio Kernjus, koji je preminuo na Istri dok je bio u samoizolaciji zbog sumnje na virus korona, bio je pozitivan na ovaj virus, navodi hrvatski portal "Dnevnik", pozivajući se na nezvanične informacije.

Nadležni navode da to ne znači da je virus korona i uzrokovao smrt, već se može raditi i o drugim uzrocima.

- Ta osoba je bila u samoizolaciji. Tokom noći između utorka i srijede došlo je do pogoršanja stanja i ta je osoba preminula. Sada slijedi dokazivanje koji je uzrok smrti. Sugerisana je hospitalizacija, ali je ta osoba odbila taj prijedlog. U ovom trenutku ne možemo govoriti je li ta osoba preminula zbog virusa korona - rekao je predstavnik Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović.

Porodica preminulog tvrdi da nije istina ono što govore predstavnici Štaba civilne zaštite Istarske županije i optužuje zdravstvene ustanove da nisu reagovale na vrijeme jer su stalno odgađali intervenciju.

- On je bio zdrav do prije nekoliko dana, a počeo se osjećati loše u ponedjeljak ujutro. Tjelesna temperatura je bila oko 38 stepeni. Sutradan se situacija pogoršala. Kada je stigla hitna pomoć, već je bilo kasno - rekao je sin preminulog Emil Kernjus.

(Foto: Index.hr, konoba Astarea)

Тагови: