Hrvatska: Preminula tri lica, šest novozaraženih

  • 13.05.2020. 14:50

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas da su u posljednja 24 časa od posljedica virusa korona u Hrvatskoj preminula tri lica, te zabilježeno šest novih slučajeva zaraze.

Beroš je na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite rekao da su preminula dva osamdesetčetvorogodišnja pacijenta, od kojih jedan u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti, a jedan bolnici u Koprivnici, te devedesetčetvorogodišnji pacijent u Kliničko-bolničkom centru u Splitu.

Prema njegovim riječima, ukupan broj pozitivnih na virus korona porastao je na 2.213, prenose hrvatski mediji.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da istražuju slučaj ulaska virusa korona u Dom za starije u Šibeniku, te da je evidentirana još jedna zaražena osoba.

Govoreći o letu iz Frankfurta za Zagreb kojim su stigli i zaraženi putnici, Capak je istakao da su u tom avionu bile 74 osobe.

"Nakon što se saznalo za prvog oboljelog svi putnici sa tog leta su identifikovani. Zatražena je lista putnika, Granična policija je uzela njihove podatke, a imali smo skenirane i njihove pasoše", rekao je Capak.