Emisija vinkovačke TV

Hrvati u "Demokraciji" poručili da Pupovcu treba "začepiti gubicu"

12:37, 06.08.2019.
Izvor: nezavisne.com
Kontroverzna emisija "Demokracija" Vinkovačke televizije često na meti ima Srbe i ostale nacionalne manjine, a tako je bilo i u posljednjoj epizodi, gdje su se gledaoci, ali i voditeljka obrušili na Milorada Pupovca.

Naime, emisija emitovana u subotu 3. avgusta za temu je imala izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da "Domovinski rat nije bio mit nego svjedočanstvo naše snage", ali veći dio emisije je bio posvećen huškanju na Milorada Pupovca, što je poticala i voditeljka Tatjana Markić, koja se nekoliko puta i direktno obratila Pupovcu u eteru.

Jedan od gledalaca koji se javio u program izjavio je da hrvatskim Srbima "ne bi dao da pričaju dok se ne ispričaju cijelom hrvatskom narodu" te dodao da "Pupovac nije zaslužio da živi u ovoj državi" i požalio se što nacionalne manjine u Hrvatskoj imaju prava.

Ni voditeljka nije mogla da izdrži pa je morala da iznese svoje mišljenje o Pupovcu pa je rekla da on Hrvate "iritira".

"Gdje su naši političari u pojedinim trenucima? Kada trebamo njihovo obraćanje, kada trebamo njihovu snagu, kada trebamo to jedno zakucavanje Pupovca i da mu jednom za svagda začepimo usta?" rekla je Tatjana Markić.

Na nju se odmah nadovezala gledateljka, koja je rekla da Pupovcu treba "začepiti gubicu", na šta se Markićeva samo nasmijala i dodala da "znamo da je Pupovcu jedina namjera da nas razljuti i razbjesni do bola" i da on "ugnjetava hrvatski narod".

Zagrebački portal "Index.hr" se zbog ove izjave Markićeve pita da li je to bio poziv na nasilje.

"Jedini način da se usta nekome začepe 'jednom za svagda' je da se tu osobu ubije, odnosno 'zakuca', kako je to rekla voditeljica Vinkovačke TV", piše "Index.hr".