Brač

Hrvati koji su napali Srbe pušteni na slobodu

  • 10.06.2019. 18:43

Oba napadača na Srbe u Supetru na Braču, gdje su radili kao sezonci, puštena su na slobodu.

S njima je pretučen i supetarski vatrogasac koji ih je branio.

Napadaču (22) je zbog nanošenja teških tjelesnih povreda 26-godišnjem vatrogascu izrečena mjera zabrane prilaska, uz obrazloženje da do sada nije kažnjavan, te nije zatražen ni zatvor. U vrijeme napada on je bio pod uticajem alkohola (1,2 promila), a na ispitivanju nije negirao napad, samo je rekao da se ničega ne sjeća, prenio je hrvatski portal Index.

Osim 22-godišnjaka policija je uhapsila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj stanici pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Incident se dogodio u nedjelju popodne nakon fudbalskog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina, koje je od mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Povod za napad bila je nacionalna netrpeljivost, jer je neko iz grupe napadača pitao “gdje su Srbi”.

Incident su osudili brački vatrogasci, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ali i stranka Pametno koja smatra da odgovornost za takve izgrede snose svi koji u političkom i javnom životu otvoreno zagovaraju netoleranciju. Policija i dalje istražuje incident kako bi došla do ostalih mladića iz grupe koja je napala sezonce, ali je potvrdila u međuvremenu da se sumnja da su mladi ljudi napadnuti jer su srpske nacionalnosti.

– Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apelujem na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti – napisala je gradonačelnica Supetra.

Ona je dodala da je to nedopustivo te da je tješi jedino to što niko od napadača nije bio iz Supetra.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.