Uporedili ga sa crkvenim pozdravom

HOS-ovci u Kninu uzvikivali "Za dom spremni", policija neće reagovati

16:23, 05.08.2019.
Izvor: Tanjug
Pripadnici HOS-a su danas u Kninu ponovo uzvikivali ustaški poklič “za dom spremni”, a njihov predvodnik Marko Skejo u izjavi novinarima je taj pozdrav uporedio s crkvenim "Hvaljen Isus i Marija".

Skejo je novinarima rekao da oni nisu bili u ratu, te da ne mogu da saosjećaju sa tim I dodao da će odgovoriti na njihova pitanja, ali samo iz pristojnosti.

"Vidim da ste mladi, neiskusni i nedobronamjerni", kazao je novinarki koja ga je upitala zašto su uzvikivali taj poklič,, a od odgovorio da je "za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

"To je kao u crkvi ''Hvaljen Isus i Marija''. Mi smo došli danas na dan pobjedničke vojske koja je svjetla točka u hrvatskoj prošlosti i budućnosti", rekao je Skejo, prenijela je HINA.

Poklonili smo se, dodao je, zapalili svijeće i uskliknuli smo onako kako su "naši bojovnici pali pod tim pozdravom: ''Za dom spremni'', triput, za naše poginule i za našu Nezavisnu Državu Hrvatsku".   

S obzirom na to da ih je snimila policija, novinari su Skeja pitali očekuje li krivične prijave, a njegov odgovor je bio:

"Nema krivične prijave, to je isto kao da ja vama kažem da zato što ste otišli da se poklonite na grob vašem roditelju možete očekivati krivičnu prijavu".   

Dodao je da su oni iz Devete jedinice HOS-a i svih HOS-ovaca u Hrvatskoj i da su u Knin došli da bi se "poklonili poginulima i pozdraviti ih pokličem pod kojim su ginuli".