Turistička organizacija

Herceg Novi na šestom mjestu "Forbsove" liste

14:22, 04.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Herceg Novi nalazi se na šestom mjestu na listi popularnog američkog biznis-magazina "Forbs", koji je među 18 najboljih budžet destinacija za ovu godinu uvrstio Balkansko poluostrvo, a kao polaznu tačku preporučio ovu opštinu na Crnogorskom primorju.

Iskustva i doživljaje sa Balkana, odnosno iz Herceg Novog, čitaocima "Forbsa" prenijela je britanska blogerka Ketrin Houv, koja je u novembru 2017. godine boravila pet dana u Crnoj Gori, saopšteno je iz hercegnovske Turističke organizacije.

Ona je, kako se navodi, rekla da nije saglasna sa mišljenjem većine da je Evropa skupa, a onima koji žele da je dožive u okviru svog budžeta predložila je da otkriju Balkansko poluostrvo.

"Pošto u Hrvatskoj, kao najpopularnijoj balkanskoj zemlji, može biti skupo, Ketrin Houv turistima preporučuje da putovanje Balkanom započnu iz Herceg Novog, navodeći brojne aktivnosti koje taj grad nudi", navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da je brodom išla na izlet do Perasta, odnosno Gospe od Škrpjela, a putovanje je završila veslajući u kajaku i iskrcavanjem pedalinom na obližnjoj plaži.

Kao ostale zabavne aktivnosti uključila je paraglajding i ronjenje, a sve to mnogo je jeftinije u poređenju sa drugim evropskim gradovima.