Zabranjen mu i besplatan koncert

HDZ-ovi gradonačelnici otkazuju koncerte Miroslava Škore

15:38, 08.08.2019.
Izvor: Tanjug
Gradonačelnici iz HDZ otkazuju koncerte pjevača Miroslava Škora, koji je u junu objavio kandidaturu za predsjedničke izbore, a zabranjen mu je čak i besplatan koncert u Imotskom, javlja Novi list.

List navodi da je koncert u Imotskom trebalo da bude održan 2. avgusta, na Dan grada, ali da ga je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić naprasno otkazao.

Škorin menadžment je saopštio da su, osim koncerta u Imotskom, otkazani i koncerti u Našicama, kao i u opštinama Rugvica i Gradina, prenosi Index.hr i dodaje da ni u jednom od tih slučajeva u zvaničnom objašnjenju nije navedeno da je razlog otkazivanja njegova kandidatura.

Tako u Našicama kažu da nisu uspeli "da zatvore finansijsku konstrukciju", a u Rugvici su se odlučili za drugog izvođača, grupu "Begini".

Škorinoj ekipi posebno je žao što je otkazan nastup u Imotskom, ali će stanovnici tog grada ipak imati priliku da ga čuju.

Mladen Todorić iz Udruženja specijalne policije pozvao je, naime, Škora u Zmijavce i on će tamo imati nastup 12. avgusta.

"Mi smo na ovaj način isključivo stali u odbranu hrvatskog pevača, isto bismo reagovali da su u pitanju bili Tompson, Mladen Grdović ili bilo koji drugi izvođač rodoljubnih pesama, koji se ničim nije ogrešio o hrvatsku državu. U vreme kad po hrvatskoj obali harače Milica Todorović, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Aca Lukas i ostali, jednom hrvatskom pevaču zabranjuje se koncert", rekao je Todorić.

Dodao je da on nema ništa protiv da pomenuti izvođači nastupaju po Hrvatskoj, ali da traži da se isto postupa i prema "domoljubnim" pjevačima.