Glasanje o formiranju vojske Kosova

Haradinajeva poruka Srbima: Ništa neće biti gore, može da bude samo bolje!

  • 14.12.2018. 07:40

Haradinaj izjavio da se današnjim glasanjem za transformaciju Bezbjednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova za Srbe ništa neće promijeniti na gore.

Umjesto toga, poručio je premijer Kosova, može da im bude samo bolje.

"Ništa se u pravima Srba na Kosovu neće promijeniti na gore glasanjem o vojsci. To se neće dogoditi ni u njihovom životu niti bezbjednosti. Može da bude samo na bolje", kazao je Haradinaj za prištinsku kablovsku televiziju T7.

Podvukao je da će formiranjem vojske, Kosovo biti sigurnije i da će bezbijedniji biti i oni koji žive u njemu. 

Prema njegovim riječima, Srbija treba da pozdravi stvaranje vojske Kosova, "vojske koja dolazi za mir i koja je u interesu svih u regionu". 

Haradinaj je rekao da je Kosovo zainteresovano da u odnosima sa Srbijom od "tenzija pređe u stalni mir između dva naroda". 

"Njihov agresivni pristup, to što je uradila (Srbija) u prošlosti, je potvrdilo da tako nešto nije ni u čijoj koristi", kazao je Haradinaj.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм