Premijer samoproglašenog Kosova

Haradinaj razgovarao sa savjetnicima Angele Merkelove

  • 11.03.2019. 22:37

U Prištini su kod premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja bili savjetnici za spoljnu politiku Angele Merkel.

Taj sastanak je, osim na početku, bio zatvoren za novinare, a Haradinaj je nakon razgovorao saopštio da su teme bile normalizacija dijaloga sa Beogradom i politička i ekonomska kretanja na Kosovu.

Haradinaj je rekao da je njemačkim zvaničnicima Јanu Hekeru i Matiasu Lutenbergu prenio da je Priština posvećena ekonomskom razvoju, jačanju vladavine zakona i reda i reformama na putu ka Evropskoj uniji.

Njemački zvaničnici sastali su se i sa drugim članovima vlade, koji zastupaju kurs da taksu na srpsku i robu iz BiH treba ukloniti, jer to od njih traže uticajne zemlje zapada.

Prethodno je u kosovskoj vladi boravila grupa američkih investitora. Prije sastanka sa njima, Haradinaj je rekao da oko takse "još uvijek nema promjene".

Uporedo sa šatl diplomatojim međunarodnih predstavnika koji se iz dana u dan smjenjuju u Prištini, kosovski zvaničnici nenajavljeno borave u Briselu.

Koopredsedavajući kosovskog pregovaračkog tima Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti su izjavili da u Briselu i formalno Federiki Mogerini podnose Platformu za dijalog, koju je prošle nedjelje izglasala kosovska skupština, i da kako kažu u Prištini govore jednim glasom.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок