Predsjednica Hrvatske

Grabar-Kitarović: Željela bih da odem na koncert Tompsona

  • 02.08.2019. 22:53

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da bi željela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu.

Kitarović je u emisiji "'S predsjednicom izvan protokola" pozdravila to što je pjevač zatražio od publike da nosi isključivo obilježja "pobjedničke hrvatske vojske", s obzirom na to da je, kako je navela, "Domovinski rat u temeljima moderne Hrvatske".

"Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima", kazala je ona, prenosi portal Indeks.hr.

Tompson, pjevač poznat po ustaškim i antisrpskim pjesmama, je u četvrtak potvrdio da će na koncertu 4. avgusta na splitskoj Rivi, dan prije obilježavanja "Dana domovinske zahvalnosti", izvoditi pjesmu "Čavoglave", koja započinje ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

"Naravno da ću na koncertu pjevati "Čavoglave". To je pjesma koja je i iz Domovinskog rata, pjesma o mojim prijateljima, saborcima i ona ni po čemu nije sporna. Ona je svjedok vremena, svjedok kad se stvarala hrvatska država", naveo je Tompson, prenosi Index.hr.