Protesti

"Gotovo je! Ne boj se": Đukanoviću poručili da je vrijeme da ode sa vlasti

  • 16.03.2019. 18:37

Na Cetinju je danas održan protestni skup dijela crnogorske opozicije pod nazivom "Gotov je! Ne boj se", sa kojeg je poručeno predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da je "vrijeme da ode sa vlasti".

Organizatori skupa su predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, predsjednik Demosa Miodrag Lekić i predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević. 

Održavanjem ovog skupa, petog po redu, nastavljena je realizacija plana vaninstitucionalnog djelovanja Demokratske Crne Gore, Demosa i Crnogorske. 

Iz ovih stranaka je poručeno da je cilj održavanja skupa osnaživanje građanskog protesta koji se održava večeras u Podgorici. 

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić rekao je da se većinska, nezadovoljna, građanska Crna Gora homogenizovala, kao i opozicija, dok je vlast "satjerana u ćošak", a protesti su sve masovniji.

"Danas svi zajedno sa Cetinja šaljemo poruku: ovo je naša zemlja, a ne tvoj privatni feud Đukanoviću. Ovo je naša država, a ne tvoje nasljedstvo. Ovo je naša otadžbina, a ne tvoja privatna banka", poručio je Bečić, koji je optužio Đukanovića da je "najveći neprijatelj crnogorske mladosti i budućnosti". 

On je rekao da je sveti zadatak opozicije da sačuva vlast u Kotoru, Budvi, Herceg Novom, Beranama, Plužinama i Tuzima. 

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić rekao je da je ovaj građanski pokret za promjene, da predstavlja savez za Crnu Goru i da je svakim danom kvalitativno i kvantitativno sve veći. 

"Nije bitno ko ga vodi, bitni su građani. Meni ne preostaje ništa drugo nego da konstatujem da se tom pokretu pristupa sa raznih strana. Dolaze studenti, sindikat, glumci. Savez za Crnu Goru je sve veći i sve jači", rekao je Lekić. 

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević rekao je da od organizovanja prvog protestnog skupa nije prošao ni dan bez brutalnih napada predstavnika vlasti. 

"Polazeći od crnogorske tradicije i običaja, vođeni dugom i slavnom istorijom naše Crne Gore, poručujemo im da je ovo momenat za promjene na bolje", rekao je Pavićević. 

Demonstranti su, na čelu sa opozicionim liderima, po završetku skupa na Cetinju krenuli u Podgoricu da prisustvuju skupu "Odupri se - 97.000", koji se održava večeras na Trgu nezavisnosti.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.