Turisti šokirani

Gosti restorana u Dubrovniku 60 evra platili postavljanje stola

  • 13.06.2018. 16:03

Dubrovnik je već postao poznat po visokim cijenama u restoranima, ali nova stavka na računu je neprijatno iznenadila turiste.

U poznatom dubrovačkom restoranu, sve je po propisu, usluga na nivou, nema primjedbi ni na hranu ni na cijene.

Niko, uostalom, i ne računa da će tamo jesti jeftino, ali društvo od 12 osoba ipak je ostalo zatečeno. 

Naime, postavljanje stola po osobi naplaćuju čak 38 kuna (pet evra). Da ljudi ne plate postavljanje stola, jelo bi se valjda s poda, šta li, piše Večernji list. 

Ceh je očekivano iznosio oko 10.000 kuna (1.354 evra), crni rižoto po 278 kuna (oko 38 evra) pokazao se papreno skup, ali gosti nisu ni trepnuli. 

Upitnici nad glavom ostali su jedino zbog tih 38 kuna pomnoženih sa 12, dakle dodatnih 60 evra na računu. 

Neki od građana su komentarisali da je to račun od prethodne godine, pa ostaje da se provjeri kakva je sitacija ove sezone, ali je jasno da su i cijene porcije porasle u odnosu na prethodne. 

Kako piše, Večernji, ne sumnjaju kako je izumrla praksa jadranskih ugostitelja da sve ima svoju cijenu, pa i fine čaše, platneni stolnjak i salvete - i to višu - što se sezona bliži svom vrhuncu. 

Inače, u cijenu takvog postavljanja obično je "upakovano" nešto sitno za jelo, malo hljeba, plus neki namaz. Tačnije, nešto što rijetko ko ili niko ne traži, a praktično svi gosti bez negodovanja plate. 

Večernji list ipak piše da to nije izmišljotina hrvatskih ugostitelja. Gost će postavljanje stola platiti i u pojedinim restoranima po evropskim zemljama.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.