"Jedan cvijet u raju fali"

Goran Karan napisao pjesmu za djevojčicu koja je izgubila život u zemljotresu u Zagrebu

  • 24.03.2020. 12:00

Goran Karan (55) napisao je pjesmu za djevojčicu koja je juče, u ponedeljak 23. marta, preminula u Klaićevoj bolnici, usljed povreda zadobijenih tokom strašnog zemljotresa koji je pogodio Zagreb.

Petnaestogodišnja djevojčica bila je u kritičnom stanju, ljekari su sve napore uložili da joj spasu život, ali je dijete podleglo povredama.

Splićanin Goran Karan na Fejsbuku je, nekoliko sati nakon tužne vijesti, na Fejsbuku objavio pjesmu za nju.

"Za djevojčicu iz Klaićeve bolnice...", napisao je Karan.

"Ima jedno mjesto gdje se blaga kriju. Ima jedno lice, najdraže od sviju. Mirno spavaj dušo mala, čuvam te. Ispod zvijezda nisi sama, ljubim te. Gdje si ti, gdje si ti anđeli traže svi. Jedan cvijet u raju fali, to si ti", stihovi su koje joj je posvetio.

Brojni građani Hrvatske i regiona ostavljali su tužne poruke, uz izražavanje saučešća porodici.

Šef Klaićeve bolnice Goran Roić rekao je da uprkos svim naporima ljekara koji se od juče ujutro bore za njen život, djevojčica je preminula.

- Nažalost, uprkos svim naporima ljekara medicinske službe, teško povrijeđena djevojčica u jučerašnjem potresu podlegla je povredama. U ime Klinike za dječje bolesti Zagreb želimo da izrazimo iskreno saučešće roditeljima i porodici - rekao je šef Klaićeve bolnice Goran Roić za Index, u ponedjeljak poslijepodne.

Podsjetimo, zemljotres jačine 5,3 stepena po Rihteru potresao je Zagreb 22. marta, oko 6 ujutru. Više ljudi ostalo je zarobljeno pod ruševinama, a prestonica Hrvatske je i juče drhtala od naknadnih potresa.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?