Sveštenik Radović

Fotografija istinske, zdrave Crne Gore obišla svijet

  • 28.05.2020. 14:28

Dolazak oca Nikole Radovića za bajramske praznike kod porodice mladića koji je učestvovao u nemilom događaju 21. maja, je slika istinske, zdrave Crne Gore.

Naime, otac Nikola je dobio poziv od porodice S.K. da ih posjeti tokom bajramskih praznika, čemu se on, kako ističe, s posebnom radošću odazvao.

Nakon nemilog događaja nisam osjećao ni srdžbu, ni ljutinu, ali me je u međuvremenu ophrvao osjećaj tuge kojeg nisam mogao da se oslobodim, pošto sam u sebi doživljavao Bar kao primjer skladnog života. Međutim, osjećaj tuge je prošao kada sam juče ujutro dobio poziv od porodice jednog od mladića da budem njihov gost za Bajram, osjetio sam mir u srcu. Doživio sam u Mrkojevićima predivno gostoprimstvo porodice i njihovih prijatelja, ljudski razgovor i razumijevanje. Izrazii su još jednom žaljenje za sve što se dogodilo, a susreo sam se i sa mladićem koji iskreno pokazuje pokajanje za sve što se dogodilo. Uvjerio sam se da to što je uradio nije porodično vaspitanje, već je bio ponešen masom", naveo je Radović.

Podsjećamo, 21. maja, u večernjim časovima, ispred parohijskog doma u Starom Baru, odigrao se jedan nemili događaj. Grupa mladića koja se vraćala sa proslave nezavisnosti Crne Gore, zaustavili su se kolima ispred Crkve Svetog Nikole i uz buku sirena i neprilične i uvredljive poruke, vređali oca Nikolu Radovića, starješinu crkve Svetog Nikole. Otac Nikola je za radio “Svetigora” rekao da je jedan mladić pokušao i fizički da nasrne na njega. “To su bile bukvalno nacističke poruke“, naglasio je otac Nikola.

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина