"Zapalila bih hram SPC u Podgorici"

Formiran predmet protiv Mirne Nikčević

  • 24.06.2019. 16:18

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv prvog savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević, suspendovane zbog komentara koje je iznijela na društvenoj mreži "Fejsbuk".

Nikčevićeva je, raspravljajući na "Fejsbuku" o Trojičindanskom saboru, održanom ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, između ostalog, napisala da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo". 

"Tokom istrage biće pribavljeni svi podaci i obavještenja radi ocjene da li se u njenim radnjama stiču elementi bića bilo kojeg krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti", saopšteno je iz Tužilaštva. 

Iz crnogorskog Ministarstva inostranih poslova saopšteno je da je Nikčevićevoj skraćen mandat i da je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka. 

Mitropolija crnogorsko-primorska organizovala je 15. jula Trojičindanski sabor pred Sabornim hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici s ciljem da se u zajedničkoj molitvi pravoslavnih vjernika pošalje jasna poruka da je jedini pravi put - put bogoljublja i bratoljublja. 

Sabor je sazvan u znak protesta zbog predloženog zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predviđa oduzimanje imovine, odnosno hramova, Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. 

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)