Emir Hadžihafizbegović opet vrijeđao Srbe

  • 05.12.2019. 08:14

Emir Hadžihafizbegović, jedan od najpoznatijih savremenih bh. glumaca, i pored značajnog broja uloga u filmovima, serijama i pozorištu, na prostorima Srbije i Crne Gore daleko je poznatiji po otvorenoj srbofobiji.

Uvrede i prijetnje koje je Hadžihafizbegović izrekao na račun Srba – nemoguće je pobrojati. Još je svijež njegov nedavni doprinos „multikulturalnosti BiH“, kada je gostujući u emisiji „Nedeljom u 2“ na HRT-u izjavio:

„Ja se duboko nadam da će Amerikanci shvatiti poslije svega ovoga šta politička Srbija radi. Opet im ne valja Makedonija, ne valja im (tzv.) Kosovo, ne valja im Crna Gora, ne valja im Bosna… Sad su se malo s Hrvatskom primirli. Dok se toj političkoj aždaji ne odsječe glava poslije 30 godina, nema sreće na ovim prostorima“, rekao je Hadžihafizbegović.

A pravu priliku da ovaj umjetnik, poznat i po izjavi da „Bošnjaku ne smije bik biti važniji od šehida“ – „obnovi gradivo“ i dobro izvrijeđa Srbe dobio je, gdje bi drugo, nego na crnogorskom javnom servisu, u emisiji Teleskopija.

„Mirotvorac“ Hadžihafizbegović je objasnio da postoje samo „dobri i loši ljudi“, ali…

Na RTCG optuživao je Srbe da su "genocidan narod", da su "spremni da ponove genocid", te je uvrijedio žrtve holokausta, poredeći masovna ubistva Jevreja sa ubistvima muslimana u prošlom ratu.


 

(in4s.net)