Užas u Rožaju

Dvoje nastradalih u požaru, vatru podmetnula bivša supruga? VIDEO

21:23, 08.04.2019.
Izvor: vijesti.me
Thumbnail
Sulejman Murić (61) i Sedina Mocević (45) stradali su rano jutros u požaru u kući u rožajskom naselju Besnik.

Zbog podmetanja požara u kom je dvoje ljudi izgubilo život uhapšena je Murićeva bivša supruga, Safija Murić, rečeno je "Vijestima" nezvanično iz Uprave policije.

Safiji Murić je nakon saslušanja državni tužilac Hasan Lukač, odredio pritvor do 72 sata.

"Brzim operativnim radom došli smo do sumnje da je požar podmetnula Murićeva bivša žena S.M, koja živi u Baru. Ona je jutros, na povratku iz Rožaja prema Baru, uhapšena u Kolašinu", rekao je policijski službenik.

Komandir lokalne Službe zaštite Nuradin Agović je za Radio-televiziju Rožaje rekao da su o požaru na kući Murića obaviješteni od policije oko šest časova.

Rekao je da je požar zahvatio dnevni boravak kuće i da su vatrogasci po dolasku zatekli ugljenisala tijela stradalih. Služba zaštite je intervenisala sa tri posade, a požar je oko osam sati lokalizovan.

"Čekamo da nadležni organi preuzmu dalje rad, kako bi se utvrdio uzrok požara", kazao je Agović.

"Kriminalistička obrada i dosadašnje policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je S.M. (55) požar podmetnula na način što je jutros, noseći bidon sa benzinom, došla do porodične kuće u kojoj je S.M. (61) živio sa S.M. (45), a zatim je ušla u kuću kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj su spavali S.M. i S.M. i potom izazvala požar nakon čega je pobjegla", saopšteno je iz policije.